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  • ALFA PUBLICACIONES//(VOL. 3, NUM. 2.2 EDUCACION)

    Volumen: 3, Numero: 2, Páginas: 6-16 pp.

    CARACTERIZACION DE LA HARINA DE CASCARA DE CHOCHO (LUPINUS MUTABILIS SWEET) PARA APLICACIONES AGROINDUSTRIALES Y MEDICINALES

    Abstract

    Introduction, Globalization has eliminated commercial borders, giving rise to the prevalence of competition, causing the strongest to resist market pressures and the weakest to go bankrupt, and has even caused some businesses to remain only in their incubation phase. Objective to identify the competencies in the training of sustainable business entrepreneurs, which is a recurring theme nowadays, where the formation of human capital requires increasingly competitive transformations, with a level of knowledge and attitudes with greater influence on the knowledge of science, technology and innovation, and the formation of ethical values ??that decisively influence the development of countries. Methodology, this study considers empirical and non-empirical research methods because it was based on analyzing the skills and attitudes of the human talent to undertake in a territory based on its structure a, infrastructure and superstructure Result, the profile of the entrepreneur is made up of seven fundamental competencies to maintain a technical management that ensures the levels of financial contributions to promote sustainable development. Conclusions, it is required to have professionals That they achieve this training with higher quality and this demands new strategies for its development from the labor entities, and from all the administrative technical personnel that contribute to a better performance of their activity. Currently, organizations tend to determine, based on their environment and their organizational strategy, which are the competencies that really produce superior performance.


    Keywords


    Management, entrepreneurship, competition, sustainability, training


    Resumen

    Introducción, La globalización ha eliminado las fronteras comerciales dando lugar a que prepondere la competencia, provocando que los más fuertes resisten a las presiones del mercado y los débiles estén destinados a la quiebra e incluso ha provocado que algunos negocios queden solo en su fase de incubación Objetivo identificar las competencias en la formación de emprendedores de negocios sostenible, el cual constituye un tema recurrente en la actualidad, donde la formación del capital humano requiere transformaciones cada vez más competitiva, con un nivel de conocimientos y actitudes con mayor influencia en el conocimiento de la ciencia, la tecnología y la innovación, y la formación de valores éticos que influyan de manera decisiva en el desarrollo de los países Metodología, este estudio considera los métodos empíricos y no empíricos de la investigación porque se fundamentó en analizar las aptitudes y actitudes del talento humano para emprender en un territorio a partir de su estructura, infraestructura y superestructura Resultado, el perfil del emprendedor queda conformado por siete competencias fundamentales para mantener una gestión técnica que asegure los niveles de aportes financieros para fomentar desarrollo sostenible, Conclusiones, se requiere contar con profesionales que logren esta formación con mayor calidad y esto demanda de nuevas estrategias para su desarrollo desde las entidades laborales, y de todo el personal técnico administrativo que coadyuve a un mejor desempeño de su actividad. Actualmente las organizaciones tienden a determinar, atendiendo a su entorno y su estrategia organizacional, cuáles son las competencias que realmente producen un rendimiento superior.


    Palabras Clave


    Gestión, emprendimiento, competencia, sostenibilidad, formación





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