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  • MIKARIMIN

    Volumen: 3, Numero: 1, Páginas: [8] p.

    MODELO DE GESTION DE TALENTO HUMANO BASADO EN EL CLIMA ORGANIZACIONAL DE LAS EMPRESAS DE EMBUTIDOS

    Abstract

    The following research aims to propose a model of human talent management based on the organizational climate that affects the performance of the staff of sausage companies in the city of Riobamba - Ecuador. The methods used to fulfill the objective are framed in the accomplishment of a questionnaire, validated through the alpha coefficient of Cronbach, and in a statistical analysis. The main result of the investigation is that the organizational climate perceived by the employees of the sausage companies of the city of Riobamba has a significant and positive effect on the levels of job satisfaction, so it is concluded that Sausage companies in the city of Riobamba perceive a favorable or very favorable organizational climate and in addition, most are satisfied with their working environment


    Keywords


    human talent; organizational climate; Sausage Company; job satisfaction.


    Resumen

    La siguiente investigación tiene como objeto proponer un modelo de gestión de talento humano basado en el clima organizacional que incida en el desempeño del personal de las empresas de embutidos de la ciudad de Riobamba ? Ecuador. Los métodos utilizados para dar cumplimiento al objetivo se enmarcan en la realización de un cuestionario, validado a través del coeficiente alfa de Cronbach, y en un análisis estadístico. El principal resultado de la investigación radica en que el clima organizacional que percibe el personal de las empresas de embutidos de la ciudad de Riobamba tiene un efecto significativo y positivo sobre los niveles de la satisfacción laboral, por lo que se concluye que los trabajadores de las empresas de embutidos de la ciudad de Riobamba perciben un clima organizacional favorable o muy favorable y además, la mayoría se encuentran satisfechos con su entorno de trabajo.


    Palabras Clave


    talento humano; clima organizacional; empresas de embutidos; satisfacción laboral.





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